­

Heden, acht december negentienhonderd zesentachtig, verschenen voor mij, Josephus Johannes Maria van de Ven, notaris ter standplaats Merkelbeek, Gemeente Onderbanken:

  1. Cornelis Jacqueline Antonius Vlaspoel, wonende te Valkenburg aan de Geul, Prinses Christinalaan 45, geboren te Sittard op twintig april negentienhonderd zesenvijftig.
  2. Maria Catharina Antonia Gertruda Smeets, zonder beroep, wonende te Vaesrade/Nuth, Hommert 1OA, geboren te Schinnen op negenentwintig augustus negentienhonderd negenendertig, gehuwd met Jean Paul Gilliam Jozeph Custers.
  3. Johann ter Haar, zonder beroep, wonende te Ubach over Worms/Landgraaf, Kerkstraat 79, geboren te Castrop-Rouxel (BRD) op zes mei negentienhonderd tweeëndertig.

De comparanten verklaarden bij deze op te richten een vereniging en daarvoor vast te stellen de volgende statuten.

NAAM EN ZETEL.

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam Schietvereniging "Match '87". Zij heeft haar zetel in Vaesrade, Gemeente Nuth.

DOEL.

Artikel 2.

  1. De vereniging heeft ten doel haar leden in de gelegenheid te stellen de schietsport te beoefenen, met inachtneming van de daaromtrent voor de Koninklijke Landmacht geldende voorschriften, alsmede het behartigen van de belangen van haar leden, voor zover deze op het gebied van de schietsport liggen.
  2. Zij tracht dat doel te bereiken door:
    a. het geven van instruktie, het houden van oefeningen en wedstrijden en alle andere geoorloofde middelen die daartoe bevorderlijk zijn;
    b. het opwekken van interesse voor de schietsport, het verkrijgen van schietbanen en accommodaties en het regelen van de uitoefening van de schietsport door haar leden hierop.

DUUR.

Artikel 3.

  1. De vereniging is aangegaan voor onbepaalde tijd.
  2. Het verenigingsjaar valt samen met het kalenderjaar.

LIDMAATSCHAP.

Artikel 4.

  1. De vereniging kent gewone leden en begunstigende leden.
  2. Begunstigende leden zijn zij, die zich jegens de vereniging enkel verbinden tot het betalen van een vaste jaarlijkse contributie en die als zodanig door het bestuur zijn toegelaten.

Artikel 5.

Als gewoon lid kan men worden toegelaten nadat men schriftelijk een verzoek daartoe bij het bestuur heeft ingediend. Het bestuur beslist over de toelating. Bij niet-toelating door het bestuur kan de Algemene Vergadering aisnog tot toelating besluiten.

Artikel 6.

Het bestuur is bevoegd een lid te schorsen voor een periode van ten hoogste een maand, als het lid bij herhaling in strijd handelt met zijn lidmaatschapsverplichtingen of door handelingen of gedragingen het belang van de vereniging in ernstige mate heeft geschaad. Gedurende de periode dat een lid is geschorst, kunnen de aan het lidmaatschap verbonden rechten niet worden uitgeoefend.

Artikel 7.

  1. Het lidmaatschap eindigt:
    a. door overlijden van het lid;
    b. door opzegging door het lid;
    c. door opzegging namens de vereniging;
    d. door ontzetting.
  2. Opzegging van het lidmaatschap door het lid kan slechts geschieden tegen het einde van een verenigingsjaar. Zij geschiedt door een schriftelijke kennisgeving, welke vóór de eerste december in het bezit van de secretaris moet zijn. Deze is verplicht de ontvangst binnen acht dagen schriftelijk te bevestigen. Indien een opzegging niet tijdig heeft plaats gehad, loopt het lidmaatschap door tot het einde van het eerstvolgende verenigingsjaar, tenzij het bestuur anders besluit of van het lid redelijkerwijs niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren.
  3. Opzegging van het lidmaatschap namens de vereniging kan tegen het einde van het lopende verenigingsjaar geschieden door het bestuur met inachtneming van een opzeggingstermijn van tenminste vier weken, wanneer het lid, na daartoe bij herhaling schriftelijk te zijn aangemaand, op de eerste december niet ten volle aan zijn geldelijke verplichtingen jegens de vereniging heeft voldaan, alsmede wanneer het lid heeft opgehouden te voldoen aan de vereisten, welke door de statuten voor het lidmaatschap gesteld mochten worden. De opzegging door het bestuur kan onmiddellijke beëindiging van het lidmaatschap tot gevolg hebben, wanneer redelijkerwijs van de vereniging niet gevergd kan worden het lidmaatschap te laten voortduren. De opzegging geschiedt steeds schriftelijk met opgave van de reden(en).
  4. Ontzetting uit het lidmaatschap kan alleen worden uitgesproken wanneer een lid in strijd met de statuten, reglementen of besluiten van de vereniging handelt, of de vereniging op onredelijke wijze benadeelt. De ontzetting geschiedt door het bestuur, dat het betrokken lid ten spoedigste van bet besluit, met opgave van de reden(en), in kennis stelt. De betrokkene is bevoegd binnen één maand na ontvangst van de kennisgeving in beroep te gaan bij de Algemene Vergadering. Gedurende de beroepstermijn en hangende het beroep is het lid geschorst. Het besluit van de Algemene Vergadering tot vernietiging van het besluit van het bestuur tot ontzetting zal moeten worden genomen met tenminste twee/derde van het aantal geldig uitgebrachte stemmen.

GELDMIDDELEN.

Artikel 8.

  1. De geldmiddelen van de vereniging bestaan uit de contributies van de gewone en de begunstigende leden, uit eventuele verkrijgingen ingevolge erfstellingen, legaten en schenkingen en tenslotte uit eventuele andere toevallige baten.
  2. Ieder gewoon lid betaalt een contributie, waarvan het bedrag jaarlijks door de Algemene Vergadering tijdens de jaarvergadering wordt vastgesteld.

BESTUUR.

Artikel 9.

  1. Het bestuur bestaat uit tenminste drie personen. Het aantal bestuurders wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering.
  2. De bestuurders worden door de Algemene Vergadering uit de leden van de vereniging benoemd. Het bestuur wijst uit zijn midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.
  3. De Algemene Vergadering kan een bestuurslid schorsen of ontslaan indien zij daartoe termen aanwezig acht. Voor een besluit daartoe is een meerderheid vereist van tenminste twee/derde van het aantal geldig uitgebrachte stemmen.

Artikel 10.

Het bestuur is belast met het besturen van de vereniging. Alle bestuurders gezamenlijk, alsmede de voorzitter en de secretaris gezamenlijk, zijn bevoegd de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen. De bestuursleden kunnen zich daartoe door een schriftelijk gemachtigde doen vertegenwoordigen.

ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 11.

  1. Binnen zes maanden na afloop van elk boekjaar wordt een Algemene Vergadering (jaarvergadering) gehouden. Het bestuur brengt in deze vergadering zijn jaarverslag uit en doet, onder overlegging van de nodige bescheiden, rekening en verantwoording van zijn in het afgelopen boekjaar gevoerd bestuur.
  2. Goedkeuring door de Algemene Vergadering van het jaarverslag en de rekening en verantwoording strekt het bestuur tot décharge.

Artikel 12.

  1. De Algemene Vergaderingen worden bijeengeroepen door het bestuur, met inachtneming van een termijn van acht dagen. De bijeenroeping geschiedt door een aan alle leden te zenden schriftelijke mededeling.
  2. Behalve de in artikel 11 bedoelde jaarvergadering zullen Algemene vergaderingen worden gehouden zo dikwijls het bestuur zulks wenselijk acht, alsmede zo dikwijls zulks schriftelijk, met opgave van de te behandelen onderwerpen, wordt verzocht door tenminste een zodanig aantal leden als bevoegd is tot het uitbrengen van een/tiende gedeelte van de stemmen in de Algemene Vergadering, indien daarin alle leden tegenwoordig of vertegenwoordigd zijn.
  3. Na ontvangst van een verzoek als in lid 2 bedoeld is bet bestuur verplicht tot bijeenroeping van een Algemene Vergadering op een termijn van niet langer dan vier weken. Indien aan het verzoek tot bijeenroeping binnen veertien dagen nadat dit door bet bestuur werd ontvangen, geen gevolg wordt gegeven, zullen de verzoekers zeif tot die bijeenroeping kunnen overgaan op de wijze waarop het bestuur de Algemene Vergaderingen bijeenroept.

Artikel 13.

  1. Alle leden hebben toegang tot de Algemene Vergadering en hebben daar ieder één stem. leder lid is bevoegd zijn stem te doen uitbrerigen door een schriftelijk daartoe gemachtigd ander lid.
  2. Tenzij in de statuten anders is bepaald worden alle besluiten genomen met volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen.
  3. Over zaken wordt mondeling, over personen met gesloten ongetekende briefjes gestemd. Blanco stemmen zijn van onwaarde.
  4. Heeft bij een eerste stemming over personen niemand de volstrekte meerderheid verkregen, dan heeft een tweede vrije stemming plaats; wordt ook bij deze geen volstrekte meerderheid verkregen, dan heeft een herstemming plaats tussen de personen, die het hoogste aantal stemmen op zich hebben verenigd, respectievelijk tussen de persoon die het hoogste aantal stemmen op zich heeft verenigd en hem of hen, die het daaropvolgende aantal stemmen op zich heeft of hebben verenigd. Voor het geval meer dan twee personen voor de herstemming in aanmerking zouden komen, zal door loting worden beslist tussen welk tweetal van hen de herstemming zal plaatsvinden, respectievelijk wie met de persoon op wie de meeste stemmen zijn uitgebracht, in herstemming zal komen. Gekozen is dan hij, die bij deze herstemming de meeste stemmen op zich verenigt. Bij staking van stemmen over personen beslist bet lot.
  5. Als een voorstel zaken betreft, geldt het bij staking van stemmen als verworpen.

STATUTENWIJZIGING.

Artikel 14.

  1. Wijziging van de statuten kan slechts plaatshebben na een besluit van de Algemene Vergadering, waartoe werd opgeroepen met de mededeling, dat daarin wijziging van de statuten zal worden voorgesteld. De termijn voor oproeping tot een zodanige vergadering moet tenminste veertien dagen bedragen.
  2. Zij, die de oproeping tot de Algemene Vergadering ter behandeling van een voorstel tot statutenwijziging hebben gedaan, moeten ten minste vijf dagen voor de dag van de vergadering een afschrift van dat voorstel op een daarvoor geschikte plaats voor de leden ter inzage leggen, tot na afloop van de dag, waarop de vergaderirig is gehouden.
  3. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten bij besluit van de Algemene Vergadering, waar tenminste twee/derde van het totaal aantal leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd is, met een meerderheid van tenminste twee/derde van het aantal geldig uitgebrachte stemmen.
  4. Bij gebreke van het quorum kan ongeacht het aantal ter vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden tot statutenwijziging worden besloten op een volgende, tenminste acht dagen doch uiterlijk dertig dagen na de eerste, te houden vergadering, met een meerderheid van twee/derde van het aantal geldig uitgebrachte stemmen.

ONTBINDING EN VEREFFENING.

Artikel 15.

  1. Behoudens het bepaalde in artikel 50 Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek wordt de vereniging ontbonden bij een besluit van de Algemene Vergadering, genomen met tenminste twee/derde van het aantal geldig uitgebrachte stemmen in een vergadering, waarin tenminste twee/derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.
  2. Het bepaalde in artikel 14 lid 4 van de statuten is van overeenkomstige toepassing bij een voorstel tot ontbinding van de vereniging.
  3. Bij de oproeping tot de in de leden 1 en 2 van dit artikel bedoelde vergaderingen, moet worden medegedeeld, dat ter vergadering zal worden voorgesteld de vereniging te ontbinden. De termijn voor oproeping tot zodanige vergaderingen moet tenminste veertien dagen bedragen.
  4. Indien bij een besluit tot ontbinding geen vereffenaars zijn aangewezen, geschiedt de vereffening door bet bestuur.
  5. Een eventueel batig saldo zal worden aangewend voor door de Algemene Vergadering te bepalen zodanige doeleinden als het meest met het doel van de vereniging overeenstemmen.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT.

Artikel 16.

  1. De Algemene Vergadering kan bij huishoudelijk reglement nadere regels geven omtrent het lidmaatschap, de introductie, het bedrag van de contributies, de werkzaamheden van het bestuur, de vergaderingen, de wijze van uitoefening van het stemrecht en alle verdere onderwerpen, waarvan de regeling haar gewenst voorkomt.
  2. Wijziging van het huishoudelijk reglement kan geschieden bij besluit van de Algemene Vergadering, indien dit schiftelijk wordt verzocht door tenminste een/derde gedeelte van de leden van de vereniging.
  3. Het huishoudelijk reglement zal geen bepalingen mogen bevatten die afwijken van of die in strijd zijn met de bepalingen van de wet of van de statuten, tenzij de afwijking door de wet of de statuten wordt toegestaan.

SLOTBEPALING.

Artikel 17.

In alle gevallen, waarin noch door de statuten noch door het huishoudelijk reglement wordt voorzien, beslist het bestuur.

De comparanten zijn mij, notaris, bekend.

Waarvan akte,

in minuut opgemaakt, is verleden te Merkelbeek, op de datum in het hoofd van deze akte vermeld. Na zakelijke opgave van de inhoud van deze akte aan de comparanten, hebben zij allen verklaard van de inhoud te hebben kennisgenomen en op volledige voorlezing geen prijs te stellen.

Vervolgens is deze akte, na beperkte voorlezing, door de comparanten en mij, notaris, ondertekend.

 

­